Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Koud met een schrale oostenwind

24 maart 2013 door Jannes Wiersema

Ten zuiden van een omvangrijk hoog van Groenland naar Scandinaviƫ wordt bij ons droge en koude lucht aangevoerd door een straffe oostelijke stroming. Van Engeland naar Noord-Frankrijk ligt een occlusie die vrijwel stationair is en langzaam in activiteit afneemt. Vanaf vanmiddag zou deze occlusie geen invloed meer moeten hebben op ons weerbeeld.

Vanochtend valt er in het zuiden en zuidwesten eerst nog plaatselijk sneeuw, elders blijft het droog. Verder is met name in het noorden de zon af en toe te zien. De middagtemperatuur wordt ongeveer +2 graden. De wind blijft oostelijk. Boven land is de wind (vrij) krachtig, 5 a 6, aan zee en op het IJsselmeer hard, 7 en in het noordwestelijk kustgebied eerst nog stormachtig, 8.

In de nacht van zondag naar maandag verandert er weinig. In het noorden komen opklaringen voor, in het zuiden is meer bewolking aanwezig en blijft het droog. De minima liggen tussen -2 graden aan zee tot -6 in het noordoosten en oosten. Overdag zijn er perioden met zon. De maxima komen uit op 2 Ć  3 graden boven nul. De oostenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Droog en geregeld zon maar wel aanhoudend te koud met een stevige oostenwind. In de loop van de week minder wind, iets oplopende temperatuur en toenemende neerslagkans.

het weer

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn