Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Koude paasdagen

31 maart 2013 door Jannes Wiersema

Een hogedrukgebied boven het noordelijke deel van de Noordzee verandert vandaag weinig van plaats. Maandag verplaatst de kern zich geleidelijk noordwaarts en ligt in de avond ten noordoosten van Schotland. Met een noord- tot noordoostelijke stroming wordt polaire lucht aangevoerd. Restanten van een oude frontale zone trekken momenteel tezamen met een zwakke vore het noordoosten van het land binnen. Deze restanten trekken gedurende de ochtend naar het zuidwestwaarts over het land. Maandag draait de stroming naar een meer noordoostelijke richting en neemt iets in kracht toe, de aangevoerde lucht wordt geleidelijk droger..

Er zijn vandaag naast opklaringen ook stapelwolken en lokaal kan een lichte sneeuwbui voor komen. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden. De zwakke noordenwind draait in de loop van de dag naar noordoost en neemt boven land toe naar matig, aan de kust soms vrij krachtig.

Komende nacht is het droog en zijn er brede opklaringen. Op de meeste plaatsen vriest het licht bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind. In het midden van het land kan lokaal een mistbank ontstaan.

Ook morgen, Tweede Paasdag, zijn er stapelwolken, maar er is meer ruimte voor de zon. Het blijft overal droog. De temperatuur stijgt in de middag naar een graad of 6. De noordoostenwind is matig, in het Waddengebied vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Tot en met woensdag zonnige perioden en droog. Vanaf donderdag meer bewolking en een toenemende kans op neerslag, mogelijk met een winters karakter. Aanhoudend te koud voor de tijd van het jaar met in de nachten overwegend lichte vorst en middagtemperaturen van 6 à 7 graden.

het weer

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn