Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Langs de kust winterse buien, in het noorden eerst lichte sneeuw.

31 januari 2019 door Jannes Wiersema

In de noordelijke helft is er vrij veel bewolking en valt er af en toe lichte (natte) sneeuw. In de kustgebieden kunnen enkele winterse buien voorkomen. Elders zijn er opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het zuiden en oosten komt de komende uren nevel of mist voor. De temperaturen liggen in het noorden rond of net onder het vriespunt, in brede opklaringen kan het afkoelen tot -3°C, lokaal -4°C. Het is op veel plaatsen glad door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. Plaatselijk kan zich nog een sneeuwdek vormen van 1-3 cm, ook hierdoor kan het glad zijn. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten, in het noorden eerst uit uiteenlopende richtingen.

In de loop van de ochtend wordt het van het zuiden uit geleidelijk op de meeste plaatsen droog en breekt ook de zon steeds vaker door. De middagtemperatuur ligt rond +3°C. De wind wordt geleidelijk zuidoost en is meest matig.

In de avond en nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe en gaat het in de loop van de nacht van het zuiden uit sneeuwen. De minimumtemperatuur ligt rond -2°C. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Vrijdag overdag trekt de sneeuw noordwaarts en verlaat in de middag het noorden van het land. Van het zuiden uit wordt het overwegend droog maar blijft het overwegend bewolkt. De middagtemperatuur loopt in het zuiden op tot ca. 5°C, in het noorden blijft de temperatuur steken rond het vriespunt. De wind wordt in de loop van de ochtend zwak en veranderlijk.

Vooruitzichten

Vrij koud en aanvankelijk wisselvallig, met regelmatig winterse neerslag. Volgende week wordt het geleidelijk droger en komt er meer ruimte voor de zon.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 07 februari tot en met donderdag 14 februari

Licht wisselvallig met temperaturen net onder het langjarig gemiddelde. Ongeveer 30% kans op een overgang naar een kouder en droger weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn