Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Langs de westkust onweer, vanmiddag warm en toenemende kans op onweer.

29 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend komen er langs de westkust enkele stevige onweersbuien voor, mogelijk met hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Deze buien trekken in de loop van de ochtend noordwaarts weg. Elders komt slechts een enkele plaatselijke bui voor, mogelijk met onweer. Op de Wadden komt eerst lokaal mist voor.

foto van Jannes Wiersema. Waarschuwing land 0 new

Vanmiddag krijgen we perioden met zon en kan er met name in het zuiden en oosten lokaal een stevige onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. Het wordt (zeer) warm met middagtemperaturen die uiteenlopen tussen 27°C langs de kust en 33°C in het (zuid)oosten. Op de Wadden blijft de temperatuur achter met maxima rond 20°C. De zwakke tot matige wind wordt oostelijk, in de loop van de dag draait de wind naar het westen en zorgt dan van het westen uit voor afkoeling. In de avond neemt vanuit het zuiden de kans op onweersbuien toe. Deze kunnen lokaal stevig uitpakken met hagel, (zware) windstoten en veel regen.

In de nacht naar dinsdag trekken de onweersbuien geleidelijk naar het oosten weg. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het westen tot 19°C in het oosten van het land. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig.

Dinsdag overdag is er af en toe zon en kan er nog een enkele bui voorkomen, de kans op onweer is dan klein. Vlak aan zee wordt het een graad of 17, in het oosten wordt het ongeveer 22°C. De west- tot zuidwestenwind is overwegend matig.

Vooruitzichten

Vrijwel droog en oplopende temperaturen richting 25 graden. Zaterdag waarschijnlijk regen of buien en dalende middagtemperaturen richting 20 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 05 juni tot en met maandag 12 juni

Licht wisselvallig weer (dagelijks 50% kans op neerslag) met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn