Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Later in de ochtend van het westen uit (lichte) sneeuw.

09 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend breidt de bewolking zich langzaam over het land uit, daar vooruit kan in het oosten de zon nog schijnen. Later in de ochtend trekt een gebied met (lichte) sneeuw het westen binnen. Gedurende de middag en avond trekt de sneeuw langzaam oostwaarts en neemt de activiteit af. In de westelijke helft kan 1-3 cm sneeuw vallen, in het oosten waarschijnlijk minder. Op meerdere plaatsen kan het hierbij glad worden. In het westen gaat de sneeuw later over in regen. Later in de avond zou het ook mistig kunnen worden. De maximumtemperatuur ligt rond 2 a 3°C in het oosten, in sneeuw ligt de temperatuur slechts iets boven nul. De zuidelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zaterdag zijn er naast wolken mogelijk ook enkele opklaringen. Wanneer het opklaart, is de kans groot dat er mist ontstaat. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, in opklaringen iets eronder, in bewolkte gebieden iets erboven. Lokaal kan verraderlijke gladheid optreden als gevolg van bevriezing. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen. Aan de westkust wordt de wind aan het einde van de nacht noordwestelijk en neemt in kracht toe.

Zaterdag overdag is er een afwisseling van (lage) bewolking en enkele opklaringen. Eerst komt plaatselijk mist voor. In de loop van de middag komen er in het westen bredere opklaringen. Lokaal kan een enkele lichte regenbui ontstaan. De middagtemperatuur ligt rond 5°C. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west en is zwak tot matig. In de avond neemt de wind aan de westkust toe naar (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig en kans op winterse neerslag, zondag vrij veel wind. Middagtemperaturen ruim boven nul en ’s nachts meest lichte vorst. Met name in de nacht en ochtend kans op gladheid.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 16 februari tot en met vrijdag 23 februari

Grote kans (70%) op aanhoudend wisselvallig weer met maxima die oplopen naar normale waarden voor de tijd van het jaar. De kans op nachtvorst neemt tijdelijk af naar 10-20%, om later weer wat toe te nemen. Later is er kleine kans (30%) op rustig en droog winterweer met ’s nachts vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn