Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Lokaal een bui, morgen op veel plaatsen droog.

10 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en in het noordwesten en zuid(oost)en komt vanochtend een enkele bui of wat buiige regen voor. In het noorden en westen komt de eerste uren lokaal nog mist voor, maar deze lost snel op en dan is er wat ruimte voor de zon. In de loop van de middag wordt het in het noordwesten droog. In de rest van het land overheerst vanmiddag de bewolking en is tot in de avond zeer lokaal een bui mogelijk. De grootste kans daarop is in het uiterste zuiden en daar is een klap onweer niet helemaal uitgesloten. De maxima liggen rond 21°C. De wind komt uit noord tot noordoost en is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de avond en nacht is er vrij veel bewolking aanwezig en kan, vooral in het zuidoosten, nog af en toe regen of een bui voorkomen. In de loop van de nacht klaart het op en wordt het vrijwel overal droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 12°C bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordwest.

Vrijdag zijn er stapelwolken, een enkele daarvan kan landinwaarts uitgroeien tot een bui. Verder schijnt de zon af en toe, maar in het oosten overheerst de bewolking waarschijnlijk. De middagtemperatuur ligt rond de 20°C. De wind is zwak tot matig en draait van noordwest naar west tot zuidwest. In de loop van de middag en avond wordt de wind aan de westkust af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zaterdag regen. Daarna enkele droge dagen en op maandag en dinsdag bovendien warmer. Vanaf dinsdag geregeld regen of enkele buien

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten

Zaterdag regen. Daarna enkele droge dagen en op maandag en dinsdag bovendien warmer. Vanaf dinsdag geregeld regen of enkele buien.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn