Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Lokaal een bui, vanavond regen.

22 september 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend nog zonnige perioden met enkele buien in het Noorden. Vanmiddag neemt de bewolking verder toe en tegen of in de avond gaat het van het zuidwesten uit regenen. Met een middagtemperatuur van 16°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig 3 – 6 Bft. In de avond wordt de wind zuidwestelijk en neemt deze af naar zwak tot matig 2 – 3 Bft.

Vanavond is het bewolkt met wat regen in de nacht is er veel bewolking met in de noordelijke helft van ons land is er kans op een bui, maar ook komen er ook enkele opklaringen voor. In de zuidelijke helft valt er af en toe lichte regen. De minimumtemperatuur daalt naar 10°C. De wind is zwak tot matig en komt geleidelijk uit verschillende richtingen 2 -3 Bft.

Morgen gaat het in de loop van de ochtend in het zuidwesten en zuiden regenen. In de middag breidt het regengebied zich noordwaarts uit en regent het op veel plaatsen langdurig,maar in het Noorden morgen eerst nog lange tijd meest droog. Op veel plaatsen valt er 10-20 mm, in het uiterste zuiden van limburg mogelijk nog meer. In de avond trekt de regen weg. Vanuit het noorden  neemt de kans op een enkele bui dan wel weer toe, langs de noordkust kans op (zware) windstoten van 70-80 km/uur . De temperatuur komt op de meeste plaatsen in de regen niet boven de 13°C uit. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit uiteenlopende richtingen 2 – 3 Bft. In de loop van de middag en avond wordt de wind overal noordelijk en neemt toe naar matig boven land en krachtig tot mogelijk hard langs de kust 4 – 7 Bft.

Vooruitzichten

Maandag eerst nog een bui. Daarna geregeld zon, overwegend droog maar  wel vrij koel voor de tijd van het jaar.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 29 september tot en met zaterdag 06 oktober

 Koel weertype. De neerslagkans neemt in de loop van de periode toe.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn