Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

Lokaal eerst nog mist, in het zuidoosten en oosten kans op zwaar onweer.

01 juni 2018 door Jannes Wiersema

De aanwezige mistbanken lossen spoedig op. Verder is het wisselend bewolkt. In de loop van de ochtend in het zuidoosten en ’s middags in het oosten wederom kans op enkele stevige onweersbuien, mogelijk met zeer veel regen in korte tijd waardoor wateroverlast ontstaat. Elders is de buienkans kleiner en kunnen de westelijke kustprovincies in de ochtend te maken hebben met laaghangende bewolking van zee. Deze lost landinwaarts op maar op de stranden blijft het grijs en kil. In de avond drijft er opnieuw mist of laaghangende bewolking het westen binnen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15°C aan zee tot 27°C in het noordoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Vannacht is het bewolkt en zijn er vooral in het noorden nog enkele buien aanwezig. In het westen en zuidwesten is er kans op mist van zee. De minima komen uit rond 15°C. Er staat en zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westenwind.

Zaterdag overdag maakt vooral het noordoosten nog kans op wat regen. Van het zuidoosten uit klaart het geleidelijk op, maar in het noordwesten en noorden blijft het bewolkt. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig en draait in de loop van de middag naar het noordwesten.

Vooruitzichten

In het algemeen vrij veel bewolking en minder warm dan afgelopen dagen. Vanaf maandag geleidelijk meer zon en vanaf woensdag mogelijk weer zomerse temperaturen. Het blijft vrijwel overal droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 08 juni tot en met vrijdag 15 juni

Aanvankelijk een vrij grote kans (ca. 60%) op een zomers weertype met geregeld zon, soms een (onweers)bui en maxima ruim boven normaal. Aan het eind van de periode neemt de kans op maxima beneden normaal toe richting 60% .

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn