Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Lokaal lichte sneeuw, in de loop van de dag meest droog en perioden met zon

28 februari 2018 door Jannes Wiersema

Aanvankelijk nog wolkenvelden en vooral in het midden en westen valt nog wat lichte sneeuw, Geleidelijk klaart het op, komt de zon tevoorschijn en wordt het overwegend droog. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust een vrij krachtige tot krachtige oostenwind. In het Waddengebied is de wind krachtig en kan daar aanleiding geven tot overlast door stuifsneeuw.

vKaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

De middagtemperatuur ligt tussen de -1°C in het zuidwesten en -4°C in het noordoosten, de gevoelstemperatuur blijft overdag rond -10 graden steken. In de avond dalen de temperaturen weer en later op de avond komen de gevoelstemperaturen in vrijwel het hele land beneden de -15 graden te liggen.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de -4°C aan zee en -9°C lokaal landinwaarts. De oostenwind is vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. Gedurende de nacht en vroege ochtend liggen de gevoelstemperaturen in vrijwel het hele land tussen de -15 en de -20 graden en is het snijdend koud.

Donderdag overdag is er in het zuiden vrij veel bewolking. Lokaal kan hier een vlok sneeuw uit vallen, veel stelt dit niet voor. Elders is er ook ruimte voor de zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt in een groot deel van het land onder het vriespunt, alleen in het zuiden komt de temperatuur in de middag net boven nul uit. De oostenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee krachtig tot hard. De gevoelstemperaturen liggen in de middag in het noorden van het land nog steeds rond de -10 graden.

Vooruitzichten

Aanvankelijk nog koud en droog. Vanaf vrijdagmiddag een dooiaanval met eerst winterse neerslag, steeds meer overgaand in regen bij oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 07 maart tot en met woensdag 14 maart

Wisselvallig met een vrij grote kans (60-70%) op maxima onder het langjarig gemiddelde, maar wel ruim boven nul. In de nachten circa 40% kans op lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn