Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

lokaal nog een bui.

15 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is op veel plaatsen bewolkt en vooral landinwaarts lokaal nevelig. Op de Wadden komt lokaal mist voor. In de kustgebieden en in het zuiden kan nog een enkele (winterse) bui voorkomen. In het midden van het land is het op binnenwegen nog lokaal glad door bevriezing van natte weggedeelten. De temperatuur blijft in de middag rond 5°C steken, in het oosten op 3°C. De matige zuidelijke wind wordt in de middag zwak en veranderlijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zaterdag komen er vooral in de kustprovincies nog enkele (winterse) buien voor. In de loop van de nacht klaart het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen op. Dieper landinwaarts kan nevel of lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, aan zee rond 3°C. Plaatselijk kan gladheid optreden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is boven land westelijk en zwak tot matig, in de kustgebieden noord tot noordwest en vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdag overdag is er af en toe zon en zijn er enkele buien, waarvan sommige winters van karakter kunnen zijn met hagel of natte sneeuw. Het wordt in de middag 4°C in het oosten en lokaal 7°C aan zee. De noordwestenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Temperaturen boven normaal en wisselvallig. Dinsdag en woensdag tijdelijk droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 22 december tot en met vrijdag 29 december

Wisselvallig en zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn