Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Maartse buien, veel wind.

11 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag  is het wisselend bewolkt. In de ochtend komen er enkele buien, soms mat hagel en/of natte sneeuw. Tegen de middag komen er, vooral in de noordelijke helft, meer buien of buiige regen voor, nog steeds mogelijk vergezeld van onweer. De middagtemperatuur komt niet hoger dan 7 à 8°C. In de avond klaart het iets op en wordt het vrijwel overal droog

De west- tot zuidwestenwind, is (vrij) krachtig, aan de zuidwestkust en op het IJsselmeer stormachtig, 8 Bft. Daarbij zijn zware windstoten van 75-90 km/uur mogelijk, langs de kust is er lokaal kans op 100 km/uur. In de loop van de dag draait de wind naar noordwest en neemt af naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. ’s Avonds draait de wind naar zuidwest en neemt verder af naar matig.

In de nacht neemt de bewolking vanuit het westen weer toe en in de nanacht gaat het langs de westkust regenen. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust neemt de wind later toe naar (vrij) krachtig. De minimumtemperatuur wordt 5°C vlak aan zee, rond 1°C in het oosten.

Morgen is het overwegend bewolkt en af en toe valt er wat lichte regen. Aan het eind van de middag gaat het van het westen uit harder regenen. Pas later in de avond wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur ligt rond de 8°C. De zuidelijke wind neemt van matig toe naar (vrij) krachtig boven land en hard of stormachtig, 7 à 8 Bft vlak aan zee. In de avond draait de wind naar west tot noordwest.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met weinig zon en geregeld perioden met regen. Vooral de eerste dagen van tijd tot tijd veel wind.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 18 maart tot en met maandag 25 maart

Kans van 60% op overgang naar een minder wisselvallige weertype met maxima rond de langjaargemiddelde waarden en minima iets boven het gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn