Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Meest bewolkt en af en toe regen of motregen.

20 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het bewolkt en van tijd tot tijd valt er wat regen en motregen. Vanavond gaat het tijdelijk harder regenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De wind is zuidwest, matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig. De wind neemt vanochtend in kracht toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust. In de avond neemt de wind weer af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht trekt de regen geleidelijk naar het zuidoosten weg en komen er van het westen uit enkele opklaringen. De minima liggen rond 6°C. De wind draait naar zuidwest tot west en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon, landinwaarts vooral in de ochtend afgewisseld door een enkele bui. De middagtemperaturen lopen uiteen van 6°C in het noorden tot lokaal 9°C in het zuiden van het land. De westelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en in het noordelijk kustgebied af en toe hard. Later in de middag en avond draait de wind naar zuidwest en neemt in kracht af.

Vooruitzichten

Tot en met donderdag vrij veel bewolking en een enkele bui, daarna droog en geleidelijk meer zon. De maximumtemperaturen liggen rond 11°C, de nachten zijn echter nog wel koud met minima over het algemeen enkele graden boven nul.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 27 maart tot en met maandag 03 april

Grote kans (80%) op een droog weertype met geregeld zon en temperaturen ruim boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn