Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Meest droog en minder zacht dan gisteren.

17 maart 2017 door Jannes Wiersema

In de ochtend regent het eerst nog in het oosten en zuidoosten. Van het noordwesten uit breekt de zon geregeld door. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait van noordwest naar west en is matig. en neemt in de loop van de ochtend aan de kust toe naar vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer naar krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vrijdagavond gaat het van het westen uit regenen. De regen duurt vrijwel de hele nacht. De minima liggen rond 8°C. De wind is westelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, mogelijk hard, 7 Bft.

Zaterdag overdag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog. Wel blijft er veel bewolking. In de avond gaat het opnieuw enige tijd regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C plaatselijk in het zuiden. De wind is west tot noordwest, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en eerst mogelijk nog hard.

Vooruitzichten

Eerst wisselvallig en overwegend bewolkt, in de eerste helft van de volgende week geleidelijk meer zon en droger. Middagtemperaturen rond 12°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 24 maart tot en met vrijdag 31 maart

Grote kans (80%) op een droog weertype met veel zon. Middagtemperaturen eerst rond normaal, na het weekend een vrij grote kans (60%) op temperaturen boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn