Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Met name in het zuiden en westen enkele (onweers)buien.

05 september 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag op veel plaatsen wolkenvelden, maar vooral in het noordoosten is veel ruimte voor de zon. In het (zuid)westen komen de eerste uren nog enkele buien met onweer voor. Hierbij kan lokaal veel neerslag vallen. Lokaal komen er enkele mistbanken voor, die spoedig verdwijnen. In de loop van de middag ontstaan er in de zuidwestelijke helft van het land regen- en onweersbuien, omdat de buien langzaam trekken kan er vooral in het zuidoosten lokaal veel neerslag in korte tijd kan vallen. De wind is zwak tot matig uit het  noordoost tot oost en met temperatuur tussen 22°C aan zee tot 27°C in het oosten  wordt het voorlopig de laatse warme / zomerse dag.

Vanavond en komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met nog enkele buien voor, waarbij er vooral in het zuiden nog kans op  onweer. In het noordoosten is het nog vrij helder en droog. In opklaringen kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur dalen naar 16°C in de meest bewolkte gebieden, tot  rond 13°C in het vrij heldere Noordoosten. De wind is veranderlijk en zwak, aan zee en op het IJsselmeer af en toe matig 1 – 3 Bft.

Morgenochtend neemt de bewolking overal toe en gaat het vanuit het Zuidwesten / Westen af en toe regen. Met name in het zuiden en oosten is ook een onweersbui niet uitgesloten. In de namiddag en avond wordt het van het westen uit geleidelijk droog met enkele opklaringen en de zon. Met 18°C aan zee tot lokaal 22°C in het zuidoosten is het al een stuk koeler dan de afgelopen dagen verder staat er een zwakke tot matige, aan zee enige tijd vrij krachtige west- tot noordwestenwind 4 – 5 Bft. In het noordoosten is de wind nog enige tijd zuidoostelijk en zwak tot matig 2 – 3 Bft .

Vooruitzichten

Wisselend bewolkt en wisselvallig,met dagelijks kans op regen. De middagtemperatuur loopt geleidelijk wat op.van 16°C naar 21°C op dinsdag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 12 september tot en met woensdag 19 september

Meest rustig en overwegend droog Septemberweer,met in de nacht kans op mist(banken),met temperaturenwaarschijnlijk rond de 18

graden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn