Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Mist. vanavond kans op winterse neerslag. Zondag eerst regen.

02 december 2017 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen is er sprake van (dichte) mist, in de loop van de dag zal de mist slechts langzaam oplossen of overgaan in laaghangende bewolking. Vooral in het oosten en midden kan deze hardnekkig zijn, elders kan de zon even doorbreken. In de avond wordt de bewolking van het noordwesten uit dikker en gaat het vooral in het noorden en westen af en toe regenen. In het midden en oosten van het land is er in de loop van de avond een kans op ijzel waardoor het lokaal glad kan worden. De maximumtemperatuur ligt in hardnekkige mist rond of iets boven nul, aan de kust wordt het 5°C. De zwakke en veranderlijke wind wordt zuidwestelijk en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is er in het oosten eerst nog kans op ijzel. In het zuidoosten valt waarschijnlijk wat (natte) sneeuw. Elders regent het af en toe. Het kan tot in de (vroege) ochtend duren voordat de neerslag in het uiterste zuidoosten ook in regen overgaat. De minimumtemperatuur ligt in het zuidoosten en oosten rond het vriespunt. Elders loopt de temperatuur langzaam op naar ongeveer 7°C in het noordwestelijk kustgebied en 1 tot 4°C verder landinwaarts. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust vrij krachtig of krachtig.

Morgen regent het eerst nog af en toe. In de loop van de dag wordt het van het noorden uit droog en klaart het wat op. Wel is dan nog een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt tussen 3°C in het uiterste zuidoosten en 10°C in het noordwestelijk kustgebied. De wind is matig, aan de kust (vrij) krachtig en draait van zuidwest naar west tot noordwest.

Vooruitzichten

Overgang naar een vrij zacht, maar rustig en relatief droog weertype. In de tweede helft van komende week toenemende neerslagkansen en wind, later minder zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 09 december tot en met zaterdag 16 december

Vrij grote kans (60%) op maxima die dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde. Verder is er iedere dag een grote kans (70-80%) op neerslag, met mogelijk een winters karakter.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn