Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Mistbanken, overdag zonnige perioden en droog. Morgen kans op regen.

27 september 2017 door Jannes Wiersema

Het is op veel plaatsen nevelig of mistig. Plaatselijk zijn de mistbanken verkeersbelemmerend. In de loop van de ochtend lossen nevel en mist op. Vervolgens krijgen we perioden met zon en is er alleen in het (noord)oosten kans op een bui, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot lokaal 21°C in het zuiden. De wind draait naar oost tot zuidoost en blijft zwak tot matig.

Waarschuwing land 0 new

Komende nacht is er in het noordoosten opnieuw kans op mist, elders neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en wordt het hooguit wat nevelig. In de loop van de nacht trekt een gebied met regen van uit het zuidwesten het land binnen. In het noorden en oosten blijft het droog. De oost tot zuidoostenwind is zwak tot matig en de minimumtemperatuur varieert tussen 9°C in het noordoosten en 13°C in het zuidwesten.

Morgen is er vrij veel bewolking en plaatselijk kan wat regen of een bui voorkomen. In de loop van de middag is er mogelijk nog ruimte voor de zon. De wind, matig van kracht, is in een groot deel van het land zuidoostelijk, in het zuidwesten draait de wind in de middag naar een zuid(west)elijke richting. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 18°C, in opklaringen mogelijk 20°C.

Vooruitzichten

Onbestendig weer met toenemende neerslagkansen en maximumtemperaturen die dalen naar ongeveer 16 graden in het weekeinde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 04 oktober tot en met woensdag 11 oktober

De kans op een wisselvallig weertype is iets groter (60%) dan de kans op een stabiel en droog weertype (40% kans). Maximumtemperaturen rond of onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn