Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Motregen, in het oosten mogelijk wat natte sneeuw

23 januari 2014 door Jannes Wiersema

25Vandaag is het meest bewolkt en van tijd tot tijd regent het. In het noordoosten is er een kans op (natte) sneeuw. In de loop van de middag en avond kan het in het westen en zuiden soms harder regenen. De middagtemperaturen lopen uiteen van +2 in het noordoosten tot 7 graden in het zuidwesten. De matige wind waait meest uit het zuidoosten. In de avond draait de wind in het zuidwestelijk kustgebied naar een noordwestelijke richting en neemt dan toe tot krachtig of hard.

Komende nacht  valt op veel plaatsen regen of motregen, in het oosten en noordoosten is ook nog wat winterse neerslag mogelijk in de vorm van (natte) sneeuw. Het kwik varieert van iets onder nul in het noordoosten tot + 5 in het zuidwesten. De wind is zwak en veranderlijk, in de zuidwestelijke helft eerst nog noordwestelijk en matig tot (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog. Het blijft overwegend bewolkt en grijs, met uitzondering van het zuidwesten waar ook opklaringen voorkomen. Maxima variëren van iets boven nul in het noordoosten tot + 8 in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

In het algemeen veel bewolking en iedere dag wel wat neerslag. Maxima liggen enkele graden boven nul. ’s Nachts soms temperaturen rond het vriespunt

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390454925307

Temperatuur

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn