Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Naar het oosten wegtrekkende buiige regen, later overal af en toe zon.

17 augustus 2018 door Jannes Wiersema

De ochtend begint het oosten en zuidoosten nog met regen met lokaal kans op onweer, maar deze regen trekt geleidelijk naar Duitsland. In de middag en avond breekt de zon van het westen uit door en blijft het, op een enkele lichte bui in het zuidoosten na, droog. Het wordt ongeveer 22°C. Er staat een zwakke west- tot noordwestenwind, die in de middag tijdelijk aantrekt naar matig. In de avond draait de wind in de westelijke helft naar zuidwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht zijn er opklaringen, afgewisseld door enkele wolkenvelden. Aan het begin van de nacht kan er in het oosten een mistbank aanwezig zijn. De minima variëren van 9°C in het oosten tot 15°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Zaterdagochtend begint op veel plaatsen met zon, maar in het westen neemt de bewolking toe en kan er lokaal lichte regen vallen. In de middag breidt de bewolking zich over de rest van het land uit. Zeer lokaal kan er nog lichte regen vallen, maar veel stelt dit niet meer voor. In de avond wordt de bewolking dunner en ontstaan er enkele opklaringen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot 24°C in de oostelijke provincies. De zuidwestenwind trekt aan naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de middag draait de wind naar west, in de avond weer naar zuidwest en neemt landinwaarts af naar zwak.

Vooruitzichten

Wolkenvelden, ook af en toe zon met vooral maandag kans op een enkele bui. Middagtemperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar (ca. 23°C).

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 24 augustus tot en met vrijdag 31 augustus

De eerste dagen een grote kans (60%) op een koel weertype met enkele buien. De laatste week van augustus grote kans (60%) op overgang naar maxima rond de langjaargemiddelde waarden en ca, 25% kans op neerslag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn