Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Nevelig, in het noordwesten ook mist.

20 januari 2015 door Jannes Wiersema

Wisselende bewolkt kans op een buiHet is vanmorgen bewolkt en nevelig en in het noordwesten van het land komt plaatselijk ook mist voor. In het noordelijk kustgebied kan een bui van zee binnen binnendrijven. De temperatuur ligt rond het vriespunt en zeer lokaal kan het glad zijn. In het noorden van het land is de wind zwak tot matig uit het zuidwesten, elders is de wind zwak en veranderlijk.

Overdag is het onzeker of en hoe snel mist en nevel oplossen. Op sommige plaatsen kan het de gehele dag grijs blijven, slechts hier en daar kan de zon even door de bewolking heen komen. De maximumtemperatuur ligt rond 2 graden. De wind neemt in de middag geleidelijk toe naar zwak tot matig en wordt overal zuidwestelijk, in de avond zuid.

Komende nacht overheerst de bewolking, maar in het zuidoosten komen er enkele opklaringen vanuit Duitsland binnen. Met name in het oosten van het land kan er nog mist voorkomen. Het blijft droog. De temperatuur ligt iets onder het vriespunt en lokaal kan er gladheid ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is zuidoost en zwak tot matig, rond kracht 3.

Woensdag overdag komt de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar omstreeks 3 graden. Er staat een matige wind uit zuidoost tot oost.

Vooruitzichten

Tot het weekeinde rustig en vrij koud weertype en droog weertype met ’s nachts enkele graden vorst en overdag enkele graden boven nul. Vanaf het weekeinde geleidelijk zachter en wisselvalliger, met op zaterdagochtend eerst nog kans op sneeuw.

Wo Do Vr Za Zo Ma
Zonneschijn (%) 40 30 20 20 20 10
Neerslagkans (%) 10 10 30 70 30 70
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 0 0/2 1/5 0/1 0/4
Minimumtemperatuur (°C) -2 -5/-2 -5/-3 -3/0 -3/1 -2/1
Middagtemperatuur (°C) 3 0/1 1/3 2/5 3/6 2/7
Windrichting ZO NO Z W ZW ZW
Windkracht (bft) 3 2 3 4 3 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn