Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

No mogelijk nog wat regen maar vanuit het Zuiden geleidelijk zonnige perioden.

09 november 2018 door Jannes Wiersema

In de ochtend zijn er veel wolkenvelden en in het (noord)oosten valt er plaatselijk wat lichte regen. In het zuiden zijn er opklaringen en is het aanvankelijk nevelig. In de loop van de ochtend en vanmiddag wordt het overal vrij zonnig en blijft het droog. De middagtemperatuur wordt 11°C op de Wadden tot 14°C in het zuiden. De wind is matig en komt uit het oosten tot zuidoosten. In de avond neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer toe naar (vrij) krachtig 3 – 6 Bft.

Vanavond zijn er nog opklaringen en blijft het droog,vannacht neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de loop van de nacht gaat het regenen. Het koelt niet verder af dan een graad of 9 en er staat een matige zuid(oost)enwind, langs de kust is de wind krachtig 4 – 6 Bft.

Morgenochtend breidt de regen zich verder over het land uit. In de middag zijn er ook droge perioden, maar ook dan blijft er af en toe wat regen mogelijk. ’s Avonds is het met name in de oostelijke helft weer regenachtig. De wind komt uit het zuiden en neemt in de loop van de dag geleidelijk af naar zwak tot matig boven land en vrij krachtig langs de kust. De maximumtemperatuur komt uit op circa 12°C.

Vooruitzichten

Vrij zacht met overwegend veel bewolking en van tijd tot tijd regen. Halverwege volgende week een overgang naar een rustig, droog en minder zacht weertype.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 16 november tot en met vrijdag 23 november

Grote kans (80%) op een aanhoudend rustig en droog weertype. Temperaturen waarschijnlijk dalend naar beneden de langjaargemiddelde waarden voor de tijd van het jaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn