Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Onstuimig met geregeld een bui.

09 februari 2014 door Jannes Wiersema

Harde wind en regen

Een lagedrukgebied ligt boven het noorden van Schotland, trekt noordoostwaarts en wordt maandagmiddag noord van de Faeröer verwacht. Rond dit laag zijn diverse occlusierestanten/troggen aanwezig waarvan er net het oosten van ons land heeft verlaten.Vandaag trekt opnieuw zo’n restant over het westen en noorden naar het noordoosten. Rond het eerdergenoemde laag trekken ook randstoringen mee. Eén ervan koerst naar het Iberisch Schiereiland en komt daar vanavond aan. Daarvandaan trekt het laag dan over de Pyreneeën waarna het maandagmiddag boven het oosten van Frankrijk aankomt en dinsdagnacht boven het midden van Duitsland.

Vandaag is er weer veel bewolking maar  de zon laat zich hier en daar ook zien maar er trekken ook van tijd tot tijd buien over. De meeste in het westen en noorden van het land. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden en de zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en op het IJsselmeer. Vooral in de ochtend komen er in de kustgebieden nog zware windstoten voor.

Vanavond en komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en is er een enkele bui mogelijk. De minima liggen rond een graad of 3 en de zuidwestenwind neemt af tot matig, kracht 3 a 4 en draait tegen de ochtend naar zuidoost.

Morgen overdag is er af en toe zon en blijft het op een enkele bui na droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden en de zuidelijke wind neemt af naar zwak tot matig.

Vooruitzichten

Aanhoudend (vrij) zacht met van tijd tot tijd regen en soms veel wind.

Ma Di Wo Do Vr Za
Zonneschijn (%) 30 40 30 20 20 30
Neerslagkans (%) 50 70 70 90 80 90
Neerslaghoeveelheid (mm) 1 1/4 1/3 4/7 3/11 1/4
Minimumtemperatuur (°C) 3 1/2 0/2 1/3 3/5 3/5
Middagtemperatuur (°C) 8 6/7 6/7 7/9 8/11 8/9
Windrichting Z Z ZW ZW Z ZW
Windkracht (bft) 3 5 5 5 5 5

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn