Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Oosten eerst nog opklaringen,vanuit het Westen neerslag.

22 januari 2019 door Jannes Wiersema

De dag begint in het grootste deel van het land bewolkt, maar in het oosten is er eerst nog wat zon mogelijk. Rond 8 uur vanochtend bereikt een gebied met sneeuwval /regen het uiterste westen. Dit gebied breidt zich tot halverwege de middag oostwaarts over het hele land uit. Er vormt zich in totaal een sneeuwdek van 1-3 cm, mogelijk in het oosten lokaal iets meer. In de loop van de namiddag en avond wordt het van het westen uit weer overwegend droog en kan er in de loop van de avond nevel en lokaal mist ontstaan. De maximumtemperatuur ligt op veel plaatsen net iets boven het vriespunt, alleen langs de westkust loopt de temperatuur iets verder op. De wind is zuid tot zuidoost en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de middag draait de wind in het westen naar zuidwestelijke richtingen en neemt daarbij af.

Vanavond en komende nacht is het bewolkt en nevelig en vooral in het westen van het land kan er ook mist voorkomen. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in het uiterste zuidwesten kan er nog een (regen)sneeuwbui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond -2°C.

Door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten blijft het plaatselijk glad. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de nacht van zuid naar oost.

Morgen blijft het bewolkt en aanvankelijk ook nevelig, zeer lokaal zou er nog wat lichte sneeuw of motregen kunnen vallen. De maxima lopen uiteen van +0°C in het oosten tot +3°C vlak aan zee. De kans op lokale gladheid blijft bestaan. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de dag naar noordoostelijke richtingen.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met van tijd tot tijd (winterse) neerslag. Middagtemperatuur enkele graden boven nul, ’s nachts en in de vroege ochtend lichte, donderdag en vrijdag landinwaarts matige, vorst.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 29 januari tot en met dinsdag 05 februari

Vrij grote kans (60%) op aanhoudend wisselvallig weertype met circa 60% kans op neerslag, waarvan ongeveer de helft kans op winterse neerslag en temperaturen iets onder de langjaargemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn