Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Op de meeste plaatsen droog en af en toe zon.

19 februari 2019 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen droog,met vanuit het westen flinke opklaringen. In de loop van de ochtend trekken er vanuit het noordwesten wolkenvelden binnen en ontstaan er landinwaarts vrij veel stapelwolken. Vanmiddag zijn er aan de westkust zonnige perioden. Landinwaarts overheerst de bewolking en schijnt de zon slechts af en toe. Met name in het noorden kan er een lichte bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 8°C in het Waddengebied en ongeveer 11°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige wind uit west tot zuidwest 3 – 5 Bft.

Vanavond en komende nacht is het wisselend bewolkt en het blijft droog. De minimumtemperatuur varieert van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten van het land. De wind is matig en komt uit het zuidwesten 3 – 4 Bft.

Morgen zijn er er wolkenvelden waaruit in het Waddengebied zeer lokaal wat lichte regen kan vallen. Vooral in het midden en zuiden van het land schijnt de zon ook geregeld. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C in het Waddengebied en 12°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Vooruitzichten

Zacht en droog weer met geregeld zon en in de nacht en ochtend kans op mist. Begin volgende week iets minder zacht.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 26 februari tot en met dinsdag 05 maart

Grote kans (meer dan 60%) op een aanhoudend rustig en droog weertype. De dagelijkse neerslagkans neemt geleidelijk toe naar ongeveer 40%. De kans is zeer groot (ca. 80%) dat de middagtemperaturen boven normaal blijven.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn