Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Op de meeste plaatsen droog, perioden met zon.

28 oktober 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag perioden met zon en het blijft, op een enkele bui op de Wadden na, droog. Na een koude start met in het noordoosten lichte vorst loopt de temperatuur vanmiddag op naar ongeveer 8°C. Wel voelt het door de matige en soms vlagerige noordoostenwind koud aan. Aan zee is de wind (vrij) krachtig.

In de nacht naar maandag neemt de bewolking vanuit het zuidoosten toe en in de loop van de nacht trekt een neerslaggebied het zuidoosten van het land binnen. In Zuid-Limburg kan er naast regen ook natte sneeuw voorkomen, dit leidt meest waarschijnlijk niet tot gladheid. De minimumtemperatuur ligt tussen -1°C plaatselijk in het binnenland en +5°C aan zee. De wind is noordoost en matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Maandag overdag is er veel bewolking en in de ochtend kan er in de oostelijke helft van het land nog wat regen of motregen vallen. ’s Middags is het op de meeste plaatsen droog, aan het einde van de middag en in de avond neemt de kans op regen vanuit het zuiden opnieuw toe. Het wordt niet warmer dan een graad of 5 en er staat een matige noordoostelijke wind. Aan de kust is deze vrij krachtig tot krachtig. In het Waddengebied neemt de wind in de ochtend mogelijk toe naar hard, 7 Bft.

Vooruitzichten

Dinsdag erg nat en mogelijk veel wind. Vanaf woensdag temperaturen oplopend naar 10 tot 15 graden waarbij de droge momenten overheersen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 04 november tot en met zondag 11 november

Ongeveer 50% kans op het aanhouden van het zachte en meest droge weertype, 50% kans op een overgang naar wisselvalliger weer met temperaturen rond of beneden normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn