Wednesday 7 June
Weerman Jannes Wiersema

Opklaringen en lokaal (dichte) mist. Vanuit het zuiden af en toe regen.

07 maart 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden aanwezig en in het midden en noordwesten van het land trekt een enkele bui over. Vooral in het noorden en oosten komt op meerdere plekken (dichte) mist voor. De mist lost in de loop van de ochtend langzaam op. Van het zuiden uit trekt er meer bewolking het land binnen. Daar gaat het in de ochtend dan af en toe regenen, in de middag en avond breidt deze neerslag zich over de rest van het land uit en is dan soms buiig van karakter. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C. De wind is overwegend oostelijk en zwak. In de loop van de dag wordt de wind in het zuiden zuidwestelijk en blijft zwak van kracht.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Vanavond volgen er vanuit het zuidwesten enkele opklaringen maar in de loop van de nacht neemt de bewolking al weer toe op nadering van een volgend regengebied. De zuidwestenwind trekt geleidelijk aan tot matig, in de kustgebieden tot vrij krachtig. De minimumtemperatuur ligt op ongeveer 2°C.

Morgen overdag is het aanvankelijk bewolkt en zijn er perioden met (buiige) regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droog en kan de zon daar nog even doorbreken. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer krachtig en langs de westkust mogelijk even hard.

Vooruitzichten

Over het algemeen veel bewolking en af en toe regen. Maxima liggen rond 9 à 10°C, in het weekeinde wordt het tijdelijk zachter met maxima rond 13°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 14 maart tot en met woensdag 21 maart

Af en toe regen of enkele buien (60-70% kans). De maximumtemperatuur ligt aanvankelijk rond het langjarig gemiddelde. In de tweede helft van de periode neemt de kans op maximumtemperaturen die enkele graden onder het langjarig gemiddelde liggen toe naar ongeveer 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn