Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Opklaringen. In de middag in het zuidoosten kans op een enkele bui

28 maart 2017 door Jannes Wiersema

Het is onbewolkt. In het noorden en noordwesten komt op meerdere plekken mist voor. De minimumtemperaturen liggen tussen lokaal 0°C in het noorden en 6°C in het zuiden. De wind is oostelijk, zwak en wordt langzaam zuidelijk. In het Waddengebied is de wind eerst nog matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

De ochtend begint met veel zon en de mist lost op. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit geleidelijk toe. In de (na)middag is er in het zuidoosten kans op een enkele bui, mogelijk met onweer. De maximumtemperaturen variëren van 12°C op de Wadden tot lokaal 21°C in het zuiden. De wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en is zwak tot matig, in de middag langs de westkust vrij krachtig.

Vanavond en in de nacht naar woensdag zijn er wolkenvelden en is er in het zuidoosten aanvankelijk nog kans op een enkele bui. De minimumtemperaturen liggen in de nacht tussen 6°C in het noordwesten en 9°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Woensdag overdag zijn er wolkenvelden en valt er met name in de ochtend lokaal regen. De maximumtemperaturen liggen tussen 10°C in het Waddengebied en rond 15°C in het binnenland. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Eerst temperaturen ruim boven normaal en een toenemende kans op regen. Na het weekeinde afnemende regenkansen en maxima rond of iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 04 april tot en met dinsdag 11 april

Aanvankelijk temperaturen rond of iets boven normaal en een kleine kans op regen, maar zowel de kans op lagere maxima als regen neemt geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn