Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Opklaringen, maar ook een enkele lichte (winterse)bui.

03 februari 2019 door Jannes Wiersema

Er zijn flinke zonnige perioden maar er trekken ook nog enkele lichte (winterse)buien over vanuit het noorden. In de zuidoostelijke helft is het in de ochtend nevelig en is er lokaal mist mogelijk. Door bevriezing van natte weggedeelten is er in de ochtend in grote delen van het land kans op lokale gladheid. De middagtemperatuur wordt ongeveer +5°C bij een matige noordwestenwind. Later op de dag draait de wind naar west tot zuidwest en neemt landinwaarts af naar zwak.

Komende avond en nacht zijn er opklaringen. In het (uiterste) noordwesten drijft bewolking van zee binnen en valt er mogelijk lichte regen of natte sneeuw. Het gaat licht vriezen en waar de wegen nog nat zijn kan gladheid voorkomen. De wind wordt zuidelijk en neemt toe tot matig, langs de kust tot krachtig.

Morgen neemt in de ochtend van het westen uit de bewolking toe en in de middag trekt een gebied met regen en natte sneeuw oostwaarts over het land. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 3°C. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het noordwestelijk kustgebied in de middag mogelijk stormachtig, 8 Bft

Vooruitzichten

Overgang naar een zachter en wisselvallig weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 10 februari tot en met zondag 17 februari

Aanhoudend wisselvallig met overwegend temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn