Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en af en toe buiige regen. Morgen zo nu en dan zon.

30 september 2017 door Jannes Wiersema

Het is grotendeels bewolkt en er valt af en toe buiige regen. In de loop van de middag kan in het westen de zon even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De westelijke wind is zwak tot matig van kracht en wordt in de avond zuidwestelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zondag zijn er naast enkele wolkenvelden ook brede opklaringen. Met name landinwaarts kan het nevelig worden of grondmist ontstaan. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°C. De wind is zuidelijk en zwak, aan de kust en op het IJsselmeer zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig.

Zondag overdag is de zon af en toe te zien. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Tegen de avond kan er in de kustprovincies wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het noordwestelijk kustgebied en op het IJsselmeer mogelijk even hard.

Vooruitzichten

Af en toe regen, op maandag de grootste neerslagkans (90%), hierna neemt de neerslagkans af (naar 50%). Op maandag en woensdag veel wind. Middagtemperaturen rond normaal voor begin oktober.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 07 oktober tot en met zaterdag 14 oktober

De dagelijkse neerslagkans neemt tijdelijk iets af naar 40%. Grote kans (70-80%) op middagtemperaturen rond of iets beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn