Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en af en toe regen of motregen

10 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag bewolkt en er valt af en toe regen. Vooral vanochtend is de zon ook af en toe te zien. De maxima liggen rond 16°C. De west- tot zuidwestenwind is eerst zwak tot matig. In de loop van de ochtend neemt de wind toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er wolkenvelden en valt er lokaal nog wat regen. Het wordt niet koud met een minimumtemperatuur rond 14°C. De zuidwestenwind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Woensdag overdag blijft het overwegend zwaar bewolkt. Vooral in de ochtend en avond kan er plaatselijk wat lichte regen of motregen vallen, in de middag blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 17. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Donderdag nog af en toe regen of buien en maxima rond 15°C. Vanaf vrijdag een overgang naar droog en vrij zonnig herfstweer met middagtemperaturen die oplopen naar rond of iets boven de 20°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 17 oktober tot en met dinsdag 24 oktober

De eerste dagen vrijwel zeker bovennormale temperaturen met een grote kans (60-70%) op rustig en meest droog weer. De kans op een wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond normaal neemt daarna geleidelijk toe naar 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn