Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en af en toe regen, zaterdag perioden met zon en een bui.

19 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het overwegend bewolkt met plaatselijk af en toe regen of motregen. Het oosten van het land blijft ook vanmiddag bewolkt en regenachtig. In de westelijke helft komt de zon dan geregeld tevoorschijn en in het zuiden ontstaan er enkele buien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C langs de westkust tot 19°C in het noordoosten. De wind draait overal naar zuidwest en wordt matig tot vrij krachtig, 4, af en toe 5 Bft, langs de kust en boven het IJsselmeer een groot deel van de dag krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Komende avond en nacht zijn er naast wolkenvelden vooral in het zuiden ook opklaringen en wordt het meest droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 9°C en de zuidwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig, 2-3 Bft, aan zee naar matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft.

Zaterdag overdag zijn er perioden met zon. In de loop van de ochtend ontstaan landinwaarts enkele buien, plaatselijk met onweer. In het westelijk kustgebied wordt het in de middag vrij zonnig en blijft het waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur ligt rond de 18°C en de zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee eerst matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Begin volgende week tijdelijk vrij warm en droog lenteweer met veel zon. Vanaf dinsdag geleidelijk minder zon, van tijd tot tijd regen en koeler.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 26 mei tot en met vrijdag 02 juni

Aanvankelijk een grote kans (70%) op een overwegend droog weertype met af en toe zon en temperatuur rond of iets beneden normaal. In de loop van de periode neemt de kans op een wisselvalliger weertype toe naar 50-60%. Daarbij is er een grote onzekerheid in de temperatuur.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn