Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en in het noorden en midden kans op (mot)regen

20 maart 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het overwegend bewolkt en met name in het noorden en midden kan er wat motregen vallen. In de loop van de middag wordt het vrijwel overal droog met mogelijk enkele opklaringen in de kustgebieden. De maxima liggen tussen 9°C in het Waddengebied en 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak, aan de kust meest matig.

In de loop van de avond kunnen er wat meer opklaringen voorkomen. Komende nacht neemt de kans op laaghangende bewolking toe, vooral in de noordwestelijke helft. Mogelijk ontstaat er ook lokaal mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C en 4°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak, boven het IJsselmeer en het noordelijk kustgebied matig.

In de loop van donderdagochtend lossen laaghangende bewolking en eventuele mist op steeds meer plaatsen op. Aan de kust kan de laaghangende bewolking echter lokaal hardnekkig zijn. Donderdagmiddag breekt de bewolking en zal er op enkele plaatsen de zon te zien zijn. De maximumtemperatuur ligt tussen 8°C op de Wadden en 15°C in het zuidoosten. De wind komt overwegend uit een zuid- tot zuidwestelijke richting en is zwak, in het noorden lokaal matig.

Vooruitzichten

Rustig en vrijwel droog met af en toe zon. Vrijdag zacht met ruim 15 graden, daarna zowel ’s nachts als overdag lagere temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 27 maart tot en met woensdag 03 april

Grote kans (80%) op aanhoudend droog en rustig weer. Later in de periode iets toenemende neerslagkansen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn