Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en koud. Dinsdag erg nat, later veel wind.

29 oktober 2018 door Jannes Wiersema

Het is vandaag overwegend bewolkt maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Pas in de avond neemt de kans op wat lichte regen toe. Het wordt niet warmer dan een graad of 6 en er staat een matige noordoostelijke wind. Aan de kust is deze vrij krachtig tot krachtig, in de avond wordt de wind langs de noordkust hard, 7 Bft.

Komende gaat het vanuit het oosten flink regenen. De minima komen uit op omstreeks 4°C. De noordoostelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig en langs de noordkust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen trekt de meeste regen aanvankelijk naar het westen weg, in de loop van de dag gaat het van het zuiden uit opnieuw regenen. In totaal valt er dinsdag 10-20 mm, vooral in het zuiden en zuidwesten lokaal 20-30 mm. De wind is overwegend zuidelijk en matig, in de loop van de dag draait de wind naar het westen en neemt dan in korte tijd toe naar (vrij) krachtig, langs de kust naar hard tot mogelijk stormachtig, 8 Bft. Met name langs de kust kunnen dan ook zware windstoten van 75-90 km/uur optreden. Verder is er met name in de ochtend kleine kans op mist. De maximumtemperatuur ligt tussen 6°C en 9°C.

Vooruitzichten

Vrij zacht met middagtemperaturen tussen 10 en 15°C. Daarbij af en toe zon, dagelijks kans op wat regen, maar ook langere droge perioden. Vrijdag en in het weekeinde toenemende kans op regen.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 05 november tot en met maandag 12 november

Ongeveer 50% kans op een vrij zacht weertype met overheersend droge momenten, 50% kans op een overgang naar wisselvalliger weer met temperaturen rond of beneden normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn