Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en vooral vanochtend nu en dan regen.

20 februari 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en grijs. Vooral vanochtend valt er van tijd tot tijd wat regen of motregen. In de loop van de middag wordt het tijdelijk meest droog, terwijl vanavond een volgende storing met wat regen van noordwest naar zuidoost over het land trekt. Verder is het nevelig met vooral aan zee en op en langs het IJsselmeer ook kans op mist. De temperatuur loopt op naar zo’n 10°C, met in het zuiden mogelijk 13°C. De wind is zuidwest tot west en matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer soms krachtig, 6 Bft.

Weather map  Waarschuwing land 0 new

Vannacht blijft het meest droog en vooral in het noorden komen er ook opklaringen voor. Terwijl het in het zuiden meest bewolkt blijft en er in Limburg nog wat lichte regen of motregen kan vallen. In het noorden daalt de temperatuur naar 6°C, in het zuiden onder de bewolking blijft het 9°C. De westelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig.

Dinsdag overdag lost de bewolking ook in het zuiden geleidelijk wat op en in de middag zien we waarschijnlijk op meerdere plaatsen de zon. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit weer toe en in de avond gaat het af en toe regenen. De temperatuur ligt rond de 10°C. De westelijke wind is meest matig en draait in de loop van de dag naar zuid tot zuidwest.

Vooruitzichten

Veel bewolking en vooral de eerste dagen regen en met name op donderdag ook veel wind. De maximumtemperatuur ligt aanvankelijk rond 10°C, maar daalt richting het weekeinde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 27 februari tot en met maandag 06 maart

Er is een vrijwel gelijke kans (50/50) op een overgang naar meest droog weer, dan wel op het aanhouden van het heersende licht wisselvallige weertype. De dagtemperatuur ligt waarschijnlijk iets boven de normale waarde, terwijl er ’s nachts een slechts kleine kans op lichte vorst is.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn