Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt, lokaal lichte (mot)regen. Later op de dag zon.

13 juni 2018 door Jannes Wiersema

De bewolking overheerst aanvankelijk en er kan plaatselijk nog wat lichte regen vallen. In de namiddag en avond breekt de bewolking van het westen uit en komen er perioden met zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C aan zee tot 20°C lokaal landinwaarts. De noordwestelijke wind is overwegend matig. In de loop van de avond wordt de wind overwegend zuidwestelijk en neemt daarbij landinwaarts af naar zwak.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

De nacht naar donderdag begint vrij helder. In de loop van de nacht drijft er van het westen uit sluierbewolking over en het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C plaatselijk in het oosten tot 13°C aan zee. De zuid- tot zuidwestenwind is landinwaarts overwegend zwak, in de kustgebieden matig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk vrij krachtig.

Donderdag overdag schijnt eerst nog de zon, maar van het westen uit wordt de bewolking dikker en gaat het af en toe regenen. In de avond klaart het van het westen uit gedeeltelijk op. De maximumtemperatuur varieert van 17°C aan zee tot 23°C lokaal in het zuidoosten. De zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag hard. In het Waddengebied zijn in de middag windstoten rond 60 km/uur mogelijk. In de avond wordt de wind westelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Vooruitzichten

Af en toe zon. Woensdag en vrijdag droog, de andere dagen perioden met regen. De maxima komen uit op ongeveer 20°C en de minima omstreeks 12°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 20 juni tot en met woensdag 27 juni

Kans van 70% op maximumtemperaturen rond of ruim boven de langjaargemiddelde waarden met 60% kans op een droog weertype. Er is ook een kans van 30% op maxima onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn