Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt met soms (mot)regen.

14 november 2017 door Jannes Wiersema

Van het westen uit wordt de bewolking in de loop van de ochtend langzaam dikker en volgt er soms wat lichte regen of motregen. In het zuidoosten blijft het vandaag waarschijnlijk meest droog en daar kan tot in de middag de zon nog af en toe doorkomen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C langs de oostgrens tot 11°C aan zee. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig. Later op de dag neemt de wind af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het bewolkt en valt er lokaal lichte (mot)regen. Verder wordt het nevelig met in het noord(west)en mogelijk ook mist. De minimumtemperaturen liggen tussen 6°C in het zuidoosten en 10°C aan zee. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Ook woensdag overdag blijft het op veel plaatsen grijs met in het noord(west)en aanhoudend kans op mist. Lokaal kan wat motregen vallen. De maxima liggen rond 12°C. De zuidwestenwind is matig. In de avond draait de wind naar zuid en neemt landinwaarts af naar zwak.

Vooruitzichten

Aanvankelijk rustig herfstweer en nauwelijks neerslag van betekenis. Vanaf het einde van de week toenemende kans op regen of een bui en wat lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 21 november tot en met dinsdag 28 november

Grote kans (70-80%) op een weertype met zowel in de nacht als overdag temperaturen beneden normaal. Ongeveer 60% kans op aanhouden van het wisselvallige weertype, ongeveer 40% kans op overgang naar een droog weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn