Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt, morgen in de zuidoostelijke helft zonnige perioden.

13 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag overwegend zwaar bewolkt en in het zuiden kan vanochtend lokaal wat lichte motregen vallen. Later op de dag kan de zon in het zuidoosten wat vaker doorbreken. De middagtemperaturen lopen uiteen van 17°C in het noorden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Vanavond neemt de wind boven land iets af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar zaterdag zijn er vooral in de zuidoostelijke helft opklaringen. Elders is het zwaar bewolkt. Het blijft droog en de minima liggen tussen 11°C in het zuidoosten en 15°C aan zee. De zuidwestenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Zaterdagochtend begint grijs in het westen, noorden en midden van het land. In het zuidwesten is er kans op lokaal mist. In de loop van de ochtend wordt het in de zuidoostelijke helft vrij zonnig en ontstaan er enkele stapelwolken. Verder naar het noorden en westen blijft het nog lang bewolkt, in het (uiterste) noordwesten en noorden tot in de avond. De maxima lopen uiteen van 17°C in het noorden tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig.

Vooruitzichten

De eerste dagen warm, overwegend zonnig en droog. Vanaf dinsdag minder warm met meer bewolking en een langzame toename van de neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 20 oktober tot en met vrijdag 27 oktober

Grote kans (80-90%) op middagtemperaturen boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40% en neemt aan het einde van de periode iets toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn