Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt, vanavond wat regen. Zondag in het zuiden droog.

27 januari 2018 door Jannes Wiersema

Het is vandaag overwegend bewolkt, maar op een enkele plek kan de zon even doorbreken. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en vanavond trekt een gebied met (mot)regen van west naar oost over het land. De middag ligt rond 7°C. De zuidwestelijke wind is overwegend matig, vanavond af en toe vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig tot hard en langs de (noord)westkust kan de wind vanavond tijdelijk stormachtig worden.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

Komende nacht is er veel bewolking en valt er van tijd tot tijd wat (mot)regen. In de noordwestelijke helft wordt het in de loop van de nacht droog met mogelijk enkele opklaringen. De west- tot zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee naar vrij krachtig en de temperatuur daalt naar 7°C.

Morgen overdag wordt de bewolking in het noord(oost)en dikker en daar volgt vooral in de middag regen. In het zuiden blijft het droog en is er kans op een enkele opklaring. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig en de temperatuur stijgt naar 9°C op de Wadden en plaatselijk 12°C in het zuiden van het land.

Vooruitzichten

Onbestendig met geregeld regen of enkele buien. Maandag nog zacht, daarna lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 03 februari tot en met zaterdag 10 februari

Ongeveer 60% kans op overgang naar een overwegend droog weertype met temperaturen onder normaal. Ongeveer 40% kans op een tamelijk zacht weertype met af en toe regen.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn