Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend zonnig.

21 februari 2018 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen is er nevel ontstaan die in de loop van de ochtend verdwijnt. Vandaag zijn er flinke zonnige perioden. Vooral in het noorden en noordwesten kunnen er ook enkele wolkenvelden van zee binnendrijven. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 5°C bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het noorden blijft het meest gevoelig voor enkele wolkenvelden. Er kan opnieuw nevel ontstaan. De wind blijft noordoostelijk, zwak tot matig. De minimumtemperatuur ligt tussen -2°C in het zuidwesten en -6°C lokaal in het noordoosten.

Donderdag overdag komt er weinig verandering in het weerbeeld. Er zijn perioden met zon en het kwik komt uit op een graad of 4 bij een matige oost- tot noordoostenwind.

Vooruitzichten

Licht winters weertype met in de nacht en vroege ochtend lichte en later matige vorst. Maxima aanvankelijk nog ruim boven het vriespunt, geleidelijk afnemend tot rond het vriespunt. Verder is het droog en tamelijk zonnig.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 28 februari tot en met woensdag 07 maart

Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een koud en overwegend droog weertype met ’s nachts meest matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder koud weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn