Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Overwegend zonnig, later in het zuidoosten kans op een (onweers)bui

02 juni 2017 door Jannes Wiersema

Het is overwegend zonnig, maar in de loop van de dag trekken van het zuiden uit velden hogere bewolking het land binnen. In de loop van de middag en avond kan er in het zuidoosten een enkele onweersbui tot ontwikkeling komen. Aan het einde van de avond is er ook elders in het zuiden een toenemende kans op een (onweers-)bui. De temperatuur loopt op tot 23°C aan de kust en 29°C in het zuidoosten. De wind is overwegend oostelijk en zwak. In de loop van de dag wordt de wind veranderlijk en aan de kust en langs het IJsselmeer steekt waarschijnlijk zeewind op.

Waarschuwing land 0 new 

Vannacht breiden de buien zich noordwaarts uit. Lokaal kan daarbij onweer voorkomen en op sommige plaatsen kan veel regen vallen, 10-20 mm. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. De minimumtemperatuur varieert van 15 tot 18 graden.

Zaterdag overdag trekken de buien langzaam naar het noordoosten weg en in de loop van de middag wordt het op een enkele bui na droog. De zon komt ook af en toe tevoorschijn, maar de bewolking overheerst. Zaterdagavond wordt het overal droog en klaart het op. Met een matige westelijke wind wordt het minder warm dan vandaag, langs de kust 18°C en dieper landinwaarts nog rond 23°C.

Vooruitzichten

Wisselvallig met maxima rond 19 graden.

foto van Weerberichten Nederland.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 09 juni tot en met vrijdag 16 juni

Voor wat betreft de temperatuur zit er een zeer grote spreiding (onzekerheid) in de verwachting. Dagelijkse neerslagkansen voor deze periode zijn 30-40%.

foto van Weerberichten Nederland.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn