Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met regen.

12 juli 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en op veel plaatsen regent het langdurig, alleen in het noorden en zuidoosten van het land zijn er ook droge perioden. In de loop van de middag trekt het regengebied via het oosten en zuidoosten weg waarna vanuit het noordwesten de bewolking breekt en de zon af en toe gaat schijnen. Veel warmer dan 17°C zal het op de meeste plaatsen niet worden. De wind is aanvankelijk nog zwak en veranderlijk, maar wordt in de loop van de ochtend noordelijk en zwak tot matig, in het Waddengebied (vrij) krachtig. In de middag neemt de wind ook elders in kracht toe naar matig, langs de kust (vrij) krachtig, mogelijk hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de komende nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft overal droog. Het koelt af naar ongeveer 10°C. De wind draait van noordwest naar zuidwest en wordt zwak tot matig.

Morgen overdag zijn er zonnige perioden, maar er komen ook stapelwolken voor. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 17°C in het noorden en 20°C in het zuiden. De wind is zwak, in het noorden westelijk, in het zuiden aanvankelijk veranderlijk, later zuidoostelijk.

Vooruitzichten

Aanvankelijk nog enkele buien, ook zonnige perioden. De middagtemperaturen liggen enkele graden beneden normaal. Vanaf zondag komen de temperaturen weer rond de normale waardes te liggen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 19 juli tot en met woensdag 26 juli

Vrij grote kans op een rustig weertype met temperaturen rond normaal. De kans op een meer zomers weertype met beduidend hogere temperaturen bedraagt ca. 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn