Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met regen

01 november 2012 door Jannes Wiersema

vanuit het ZW overal regen.

 

Van het zuidwesten uit wordt de bewolking snel dikker en in Zeeland gaat het rond 8 uur regenen. De regen trekt in de loop van de dag van zuidwest naar noordoost over het land en rond de middag regent het ook in Groningen. In het zuidwesten wordt het dan, op een enkele bui na, weer droog. De temperatuur ligt rond het middaguur rond een graad of 10 en daalt daarna alweer. Er staat een matige zuidoostenwind, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Achter de regen draait de wind van zuidoost naar een zuidwestelijke richting en neemt dan in kracht af. In de avond volgen er enkele buien, langs de kust mogelijk ook met onweer. Bovendien neemt vooral langs de kust de wind dan weer flink toe en zijn er bij buien in het noordwesten flinke windstoten mogelijk.

Komende nacht en morgen overdag is het wisselend bewolkt en vooral in de kustprovincies vallen er van tijd tot tijd buien, met een kleine kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 5 graden, in de middag wordt het niet warmer dan een graad of 9. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land, aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig.

Vrijdag overdag duurt de aanvoer van onstabiele lucht voort en komen wederom enkele buien tot ontwikkeling: met name in de kustprovincies. In het zuidoosten veroorzaakt een zuid van Nederland langs trekkende golfstoring voor een meer regenachtig weertype. De temperatuur loopt op naar rond 9 graden en de zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig en soms hard.

Tijdens het weekeinde aanhoudende neerslagkansen en dan vooral op zaterdag vanwege de komst van een volgende frontale storing. De middagtemperatuur bedraagt steeds circa 9 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn