Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon

29 september 2015 door Jannes Wiersema

half bewolktHoog met centrum boven Zuid-Zweden verplaatst langzaam richting de Noordzee. Boven het aandachtsgebied levert dit een oostelijke stroming op, waarbij de subsidentie-inversie geleidelijk zakt doordat het hoog iets dichterbij komt te liggen.

Vanochtend lossen de mistbanken snel op en zijn er perioden met zon. Wel ontstaan er enkele stapelwolken. Het blijft droog en in de middag wordt het een graad of 17. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Woensdag verandert er niet veel in het weerbeeld. In de nacht is er weinig bewolking en kunnen er weer enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6 graden. Overdag is er weer vrij veel zon. Het blijft droog en de middagtemperatuur wordt 17 graden. De wind waait uit oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Een hoog met het centrum boven de Britse Eilanden beweegt richting Oost-Europa. Vrijdag passeert het hoog ons land en aanvankelijk blijft er nog een uitloper boven het aandachtsgebied aanwezig. In het weekeinde komt een klein hoogtelaag van het zuiden uit naderbij en zou zondag het zuidoosten kunnen schampen. Daarna bepaalt een omvangrijk lagedrukgebied op de oceaan ons weerbeeld. De zuid- tot zuidwestelijke stroming neemt in kracht toe en voert voortdurend storingen aan naar West-Europa.

Vooruitzichten

Aanvankelijk droog en zonnig, maar met name vrijdag ook kans op mist en lage bewolking. Vanaf het weekeinde geleidelijk oplopende temperaturen, maar ook meer bewolking en een kleine kans op regen of een bui.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 06 oktober tot en met dinsdag 13 oktober Wisselvallig en middagtemperaturen die eerst rond of iets boven normaal liggen, maar geleidelijk weer dalen.

Temp. op 2m in °C - Noord-Oost Nederland

Neerslag in mm. - Noord-Oost Nederland

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn