Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon

26 maart 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint in het oosten en midden met lage bewolking. Ook komen er plaatselijk mistbanken voor. De lage bewolking en mistbanken lossen in de loop van de ochtend op. Verder zijn er flinke perioden met zon, hoewel er wel wat sluierbewolking over trekt. In de noordelijke helft van het land ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog. De temperatuur ligt aan het begin van de ochtend rond 4 graden. De middagtemperaturen liggen tussen 10°C op de Wadden en 16°C plaatselijk in het zuiden. De wind is noordoostelijk en zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht wordt het in het noorden mistig. Elders is komt er wat sluierbewolking voor. Het blijft overal droog. De minima liggen tussen lokaal 2°C in het noordoosten en 6°C aan zee. Er staat een zwakke, boven open water matige oost tot noordoostenwind.

Maandagochtend gaat de mist over in lage bewolking, die in de loop van de ochtend oplost. Verder is het zonnig. De middagtemperaturen komen uit tussen 10°C op de Wadden en 17°C in het midden en zuiden. De wind komt uit een oostelijke richting en zwak tot matig.

Vooruitzichten

Eerst zacht tot zeer zacht met kans op wat regen of een bui. Vrijdag regen, zaterdag enkele buien en minder zacht.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 02 april tot en met zondag 09 april

70% kans op een snelle overgang naar droog weer met temperaturen boven normaal, 30% kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond of iets onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn