Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon

31 januari 2014 door Jannes Wiersema

bewolktVandaag zijn er zonnige perioden. In het zuidwesten kan mogelijk nog mist vanuit België binnendrijven. De middagtemperatuur ligt tussen +1 graad in het uiterste noordoosten van het land en 7 graden in het zuidwesten. De wind draait in de loop van de ochtend naar zuid tot zuidoost en trekt aan tot matig, in het waddengebied tot vrij krachtig.

Tegen de avond neemt de bewolking verder toe en later bereikt een regengebied het westen van ons land. In de nacht breidt de regen zich over het land uit. Mogelijk komt er in het noordoosten ook nog even natte sneeuw voor. De minimumtemperatuur wordt al in de avond bereikt en ligt tussen het vriespunt in het noordoosten en 3 graden elders. In de loop van de nacht loopt de temperatuur enkele graden op. De zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, mogelijk hard.

Zaterdagochtend trekt de regen naar  het oosten weg. In de middag wordt het droger en komen er van het westen uit opklaringen het land binnen. Wel is er dan ook een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur wordt zo’n 6 of 7 graden. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Enkele droge dagen met geregeld zon. In de loop van de week meer bewolking en toenemende neerslagkansen. De eerste nachten soms nog lichte vorst, overdag temperaturen boven normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1391147130053

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn