Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, aan de kust nog een enkele bui.

10 september 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint met brede opklaringen, hoewel er aan de kust stapelwolken en ook enkele buien voor komen. In de loop van de dag ontstaat ook landinwaarts bewolking, maar het blijft daar op de meeste plaatsen droog. Wel kan er in de middag kan ook in het noorden van het land een enkele lichte bui voorkomen. Aan het einde van de middag neemt de bewolking van het westen uit verder toe en gaat er in de avond regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten. In de loop van de dag neemt de wind aan zee toe naar vrij krachtig tot krachtig, later in de avond hard, mogelijk stormachtig. In het Waddengebied en langs de westkust is er dan kans op zware windstoten.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht trekt een regengebied van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind is zuidwestelijk, matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig en eerst nog hard.

Morgen overdag zijn er opklaringen. Vanuit het westen trekken ook buien over het land, hierbij is onweer niet uitgesloten. De meeste buien komen in de kustprovincies voor. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met maximumtemperaturen rond 16 graden. Vooral op maandag en woensdag vrij veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn