Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, afnemende wind.Maar in het Noorden eerst nog wat regen.

08 januari 2016 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

In de middag een bui.

Vandaag is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon. In het Waddengebied komt eerst nog een enkele bui voor. In de avond neemt in het noordwesten de bewolking toe. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden. De west- tot zuidwestenwind draait in de ochtend naar zuid en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog hard tot stormachtig met zware windstoten. In de loop van de dag neemt de wind af naar matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag zijn er, naast enkele velden hoge bewolking, aanvankelijk brede opklaringen. Vooral in het oosten en noordoosten kan het nog glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Geleidelijk wordt het nevelig of mistig met laaghangende bewolking. De minimumtemperatuur ligt tussen 4 graden vlak aan zee en tot -1 a -2 graden in het oosten en noordoosten van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuid tot zuidoosten.

Zaterdag overdag begint op sommige plaatsen grijs met lage wolken of mist, die in de ochtend maar moeizaam zal verdwijnen. Elders zijn er opklaringen en ruimte voor de zon. Later op de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond de 6 graden. De wind is zuidelijk en matig. Aan de kust is deze vrij krachtig en neemt toe naar krachtig tot hard.

Vooruitzichten
Aanvankelijk vrij zacht met van tijd tot tijd regen en soms veel wind. In de loop van de week geleidelijk kouder en toenemende kans op winterse buien.

vooruitzichten vrij 08 jan 2016

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 15 januari tot en met vrijdag 22 januari
Grote kans (70-80%) op onstabiel winterweer met winterse buien en temperaturen beneden normaal. Kleine kans (20-30%) op terugkeer naar het zachte weertype.

pluim no ned vrij 08 jan 2016

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn