Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, droog. Morgen in het zuiden en oosten tropisch warm.

01 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vanmorgen vroeg komen er met name in het noorden en westen enkele mistbanken voor, maar deze lossen snel op. Verder zijn er flinke perioden met zon maar er trekken ook enkele wolkenvelden over, die in Limburg wat dikker zijn. Het blijft droog en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot 29°C in het (zuid)oosten. In de middag steekt er in de kustprovincies een zwakke tot matige wind van zee op. Vanavond wordt de wind overal noordelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er brede opklaringen en komt de minimumtemperatuur tussen 13°C en 18°C te liggen. De wind wordt zwak en komt uit een meest noordelijke richting.

Donderdag overdag is er veel zon en blijft het droog. In de middag lopen de temperaturen uiteen van 24°C vlak aan zee tot 32°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen. In de loop van de middag en avond wordt de wind overal noordwestelijk.

Vooruitzichten

Droog met op de meeste dagen veel zon. Vooral in het oosten en zuiden tropisch warm, maar zondag en maandag mogelijk iets minder warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 08 augustus tot en met woensdag 15 augustus

Grote kans (rond 80%) op een rustig en droog weertype. De onzekerheid in de maximumtemperatuur wordt groot, maar op de meeste dagen ligt deze waarschijnlijk op of boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn