Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon, eerst nog lokaal mistbanken. Zaterdag buien en meer wind.

17 november 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er perioden met zon en het blijft vrijwel overal droog. Alleen in het noorden is een lichte bui mogelijk, terwijl in het midden en zuiden eerst nog enkele mistbanken voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zwakke tot matige, meest noordwestelijke wind draait in de loop van de ochtend naar het westen en wordt vanavond landinwaarts zuidwestelijk.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In het noorden is een enkele bui mogelijk. De minimumtemperaturen liggen tussen 2°C in het zuidoosten en 7°C aan zee. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. Aan zee neemt de westelijke wind toe naar (vrij) krachtig.

Zaterdag overdag begint met wolkenvelden en enkele opklaringen. Vanaf het einde van de ochtend neemt de bewolking toe en trekken er van het noorden uit enkele buien over het land waarbij in het noordoosten onweer en ook korrelhagel mogelijk zijn. In het noordelijk kustgebied kunnen bij deze buien windstoten tot ongeveer 75 km/uur voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestelijke wind is matig en af en toe vrij krachtig, aan zee is de wind westelijk en (vrij) krachtig. In de loop van de dag wordt de wind overal west tot noordwest en neemt dan aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Af en toe zon en geregeld buien of regen. Middagtemperaturen rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 24 november tot en met vrijdag 01 december

Grote kans (70%) op een wisselvallig en (vrij) zacht weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn