Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog.

04 november 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn vandaag flinke perioden met zon, al is er ook hoge bewolking aanwezig. In het oosten kunnen er in de loop van de ochtend wolkenveldenvanuit Duitsland binnendrijven . Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind 2 – 4 Bft.

Vanavond en komende nacht is het op de meeste plaatsen opgeklaard en ontstaat er vooral in het midden en noorden nevel en mist,later ook laaghangende bewolking. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De oostelijke wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgen  is het vooral in de noordelijke helft van het land op meerdere plaatsen grijs met nevel en aanvankelijk ook mist. Verder naar het zuiden zijn er zonnige perioden. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich langzaam noordwaarts uit,maar of die op tijd zijn voor heel het noorden is nog twijfelachtig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C plaatselijk in het noordwesten tot 15°C in het zuidoosten. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Wolkenvelden en vanaf woensdag kans op af en toe lichte regen. Temperaturen ruim boven de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 11 november tot en met zondag 18 november

Kans (50%) op aanhoudend licht wisselvallig weer, maar ook kans van 40% op overwegend droog weer met in beide situaties maximumtemperaturen rond de langjaargemiddelde waarden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn