Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog.

15 mei 2015 door Jannes Wiersema

bewolktVandaag bouwt een rug op boven de Noordzee, ditmaal zuidwest-noordoost georiƫnteerd. De rug beweegt vanmiddag en vanavond van het noordwesten uit over ons land. Met een noordelijke stroming wordt polaire lucht aangevoerd, vanavond krimpt de wind naar een zuidelijke richting. Vannacht trekt een frontaal systeem over de Britse Eilanden oostwaarts, dit systeem passeert zaterdagochtend ons land, gevolgd door een trog en erachter een goed doorstroomde rug.

De dag begint in het noorden en zuiden met wolkenvelden. In de loop van de ochtend verdwijnen de wolken op de meeste plaatsen en komt er veel ruimte voor de zon. Het noordelijk kustgebied houdt waarschijnlijk bewolking, die vanaf zee wordt aangevoerd. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 11 graden in het noordelijk kustgebied tot 18 in het zuidoosten. De wind is noord tot noordwest en meest matig.

Vannacht zijn er aanvankelijk opklaringen, geleidelijk komt er van het westen uit meer bewolking opzetten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het oosten tot 10 graden in het kustgebied. De wind draait naar zuidwest tot zuid en is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer geleidelijk vrij krachtig.

Zaterdag overdag is het bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. Pas later in de middag klaart het van het westen uit op en wordt het droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 15 graden. De wind draait naar een westelijke richting en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
Vanaf maandag wisselvallig met nu en dan regen. Met een middagtemperaturen van ongeveer 15 graden blijft het aan de te frisse kant.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 22 mei tot en met vrijdag 29 mei
Het ietwat wisselvallige weer lijkt aan te houden. De temperatuur blijft waarschijnlijk beneden de normale waarden voor deze tijd van het jaar.

PLUIM_06260_NWT vrij 15 mei 2015

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn